søndag den 28. oktober 2012

En spildt halv weekend

Øv! I denne weekend lå jeg brak pga. svimmelhed, hovedpine og kvalme hele lørdagen. Det er altså træls og det plejer ikke at være så slemt, så jeg er nødt til at ligge i sengen, men i går kunne jeg ikke andet. Jeg sejlede rundt når jeg rejste mig og følte at jeg skulle kaste op.

Og så ovenikøbet på en dag hvor jeg skulle på kursus i Kronborgquilterne med Lisbet Borggren, med emnet japansk foldeteknik. Jeg havde glædet mig og jeg havde selv arrangeret kurset. Temmelig kikset at man så er nødt til at melde fra. Heldigvis var der gode kræfter der kunne overtage opgaverne med at tage imod og hente den bestilte frokost, men jeg var godt ærgerlig. I går aftes skulle jeg have været til pige-komsammen hos en veninde, der holdt fødselsdag. Det måtte jeg også melde fra til og en af de andre jeg måtte komme her og hente vores fælles gave.  Der plejer at være rigtig god mad, masser af ingredienser til spændende drinks og Singsstar på Playstation'en til hendes fødselsdag. Øv, øv og atter øv!

Nå, jeg har heldigvis sovet hele natten og i dag er det bedre - ikke normalt men meget bedre end i går. Jeg har nydt det gode vejr, først med noget seriøs rengøring i soveværelset (der efter Matildes mening lugtede af brugt gnu!) og så 4,5 km vandretur i Dageløkke med hunden løbende løst og manden i hånden. 9 fundne geocacher blev det til på 2 timer.

Nu har jeg tegnet streger på de sidste af Dear Jane-tæppets trekanter i kanten, så jeg mangler ikke særlig meget quiltning nu. Jeg ved godt at der er mange der ser frem til et ordentligt billede, men I må vente - det kommer snart!


Alle de "massive" trekanter i kanten bliver quiltet ens med 4 lige quiltesømme. De har jeg set hos Green Fairy at hun har gjort med et Dear Jane hun har quiltet for en kunde (men hun gør det på en long arm). Al min quiltning er i hånden!


fredag den 19. oktober 2012

Miniferie i Sønderjylland

Mandag - torsdag i denne uge var vi på ferie i Sønderjylland, vi havde lejet et af Helsingør Kommunes sommerhuse i Løjt. Godt udgangspunkt for en masse spændende steder, så vi kedede os ikke.

Vi var på shopping i Åbenrå og vi kørte til Frøslevlejren, der viste sig at være meget mere spændende end jeg havde troet. Der kunne jeg godt have brugt minimum en time mere end vi var der. Meget lærerigt og sjovt at se hvordan en gruppe tilfældigt sammenbragte mennesker finder ud af at få en dagligdag bag pigtråd til at fungere, ikke mindst med humor og med brug af de forskellige kompetencer de hver især havde.


Vi klatrede helt op i udkigstårnet midt i lejren, hvor vagtposterne havde haft et godt kig rundt. Ulrikke synes det var lidt vildt med maskinpistolen.

Vi kørte en tur til Tønder og ville egentlig have været helt ude vestpå og se sort sol, men det begyndte at regne voldsomt den eftermiddag, så vi tog på kaffe- og cacao-bar i Tønder i stedet for...

Onsdag tog vi til Danfoss Universe på Als. Den letteste vej fra Løjt var via den lille færge Bitten mellem Ballebro og Hardeshøj, så vi sparede 70 km kørsel og prøvede sejlturen. Det er lidt hyggeligt med disse små færger rundt omkring i landet, men vi ser dem som regel når vi selv sejler rundt.¨

Fremme ved Danfoss var vejret flot med sol - pigerne løftede en bil og forstod vægtstangsprincippet:


Dagens eller måske rettere feriens højdepunkt var at vi inde i Danfoss Universe kunne prøve at køre på Segway. Det er SÅ sjovt og ikke spor svært. Her er det Ulrikke der lige får ½ minuts instruktion inden hun blev sluppet løs på banen. Vi var helt vilde med det alle 4, så vi tog 2 ture. Vi kunne være blevet ved, men det var meget populært og der var kø.


Fra Danfoss kørte vi til Sønderborg, hvor vi spiste aftensmad. Derefter gik køreturen videre sydpå - som gode danske samfundsborgere skulle vi da lige runde Fleggård for at proviantere inden vi skulle hjemad igen. Vi var nødt til at tage hensyn til at vores pakkenelliker fra sommerhuset også skulle kunne være der, så der blev købt ind med måde. Ronja tog det helt roligt da hendes hundebur måtte ud og stå på en mørk og kold parkeringsplads ved Fleggård 500 meter fra den danske grænse. På vejen hjem til Sjælland, da bilen var fyldt, måtte vi dog folde hundeburet sammen og så måtte hun ligge på gulvet ved bagsæderne.


Alt i alt en dejlig ferie med gode oplevelser og masser af hygge i familien!

onsdag den 17. oktober 2012

Båd på 8 hjul

Ja, muligvis har den flere hjul end 8 - jeg ved det ikke - men det er altså unaturligt når båden bliver hevet op og plantet på lastbilens lad:


I 1997 mistede vi vores første båd, en LM23. Kranmanden tabte den da han skulle sætte den i vandet fra havnens areal. Stropperne sad for yderligt og skred af, båden faldt fra 8 meters højde oppe i luften og landede voldsomt ovenpå havnekontorets tag (en flig af det kan ses på billedet helt til venstre). Båden blev totalskadet og havnekontoret fik nyt tag.

Jeg har lige siden sagt, at sandsynligheden for at den samme familie mister deres båd på denne måde to gange på et liv er dybt urealistisk, derfor er jeg ikke nervøs når båden flyver rundt i luften, kun båret af hydraulik og nogle stofstropper. Men, hvis båden har en sjæl, så må den da føle sig en smule ude af sin comfort zone, når den er placeret som ovenfor, med bagenden hængende halvt ud over kranbilens lad.

Nu står den på sin faste vinterplads, som siden vores uheldige oplevelse med den fortravlede bådisætning på havnen, har været min mors græsplæne. På den måde foregår isætning og ophaling stille og roligt, og vi er mere sikre på at der er styr på tingene.

Motoren er vinterkonserveret, nu mangler vi bare at tage alle ikke-nagelfaste ting ud og i kælderen. Det bliver her en af dagene, når vejret er til det.

søndag den 14. oktober 2012

Akut-indpakning: Bløde bokse

Lørdag skulle vi til 3xfødselsdag hos gode venner. Den 19-årige datters ønskeseddel var et studie i dyre gaver, besværlige-at-skaffe-gaver og ting jeg ikke anede hvad var, derfor skulle hun have en pengegave som tilskud til hendes skiferie. Pengesedler er altså svære at give på en charmerende måde, så derfor skulle der lidt ekstra til...

Mor på 45 skulle bla. have en mascara, og Matas-indpakningen var da meget sød men...

Lørdag morgen stod jeg op, spiste morgenmad og fik en god ide: Jeg kunne da lige sy to bløde bokse i str. 8"x8" inden kl. 13 hvor vi skulle være der. Klokken var 10.30 da jeg gik i gang.

Jeg syede de to bokse som samlebåndsarbejde, valgte sort stof som foer i dem begge og fandt en tråd, der kunne bruges til quiltning på dem begge to.

Jeg var færdig med dem 12.55 (jeg nåede også lige at klippe manden midt i det hele) og opdagede til min gru da retten blev vendt ud, at den ene var skredet lidt i syningen i den ene ende ved lynlåsen. ØV!!! Nå - Matilde mente ikke nogen ville opdage det, så vi puttede gaverne i boksene - ud i bilen og afsted. Jeg nåede at tage to billeder, men desværre er de begge slørede - det gik temmelig stærkt:



På grund af tidsmangel droppede jeg de små stropper i hver ende, men på trods af mangler og kiksede endesømme, så var der stor tilfredshed med boksene og indholdet, da de blev afleveret.

lørdag den 13. oktober 2012

En anden slags håndværk

Når man har hænderne rigtigt skruet på - ikke har 10 tommelfingre - så kan man selv lave en del. Jeg er opdraget til ikke at ligge under for kønschauvenistiske konventioner - jeg er uddannet maskiningeniør og er gift med en sygeplejerske (og han er meget mand!) - og derfor har jeg heller aldrig haft en barriere om hvad man kan og ikke kan som pige og kvinde.

Lige som jeg er god til at sy og strikke, så er jeg også god til at hugge og stable brænde, jeg kan lave en del tømrerarbejde og jeg er ikke bleg for at skifte elektriske installationer. Og så er jeg brand-hamrende god til at flisemure!

Jeg er nu færdig med min mors badeværelse, og det er sgu blevet ret flot. Jeg har muret i alle weekenderne i juli, august og september, medmindre jeg skulle noget andet vigtigt (fx patchworktræf i Roskilde, fødselsdage o.lign).

Disse to collager viser udviklingen:



Der har været murer til at støbe gulvet og rette væggene af. En VVS'er har lavet rørføringerne til afløb, radiator, gulvvarme og amaturer, alt andet har jeg lavet.

Det eneste, der ikke er blevet så godt, er toilettet, der desværre sidder lidt for lavt. Jeg ville gerne have det 5 cm højere op, men jeg var for naiv og tjekkede ikke vvs'erens arbejde - han havde boltet cisternestativet fast i væggen for lavt i forhold til gulvhøjden og jeg opdagede det først da jeg havde bygget og sat fliser på kassen omkring stativet. Min mor kunne ikke bære at jeg skulle rive det ned igen for at stativet kunne flyttes op, så nu er det bare sådan.

Min mor synes badeværelset er blevet meget større, det er fordi det gamle badekar er blevet fjernet og det giver meget plads. Håndvasken sidder nu hvor badekarret var, brusekabinen har jeg bygget større end den var, hun har fået brusebatteri med fast indstilling af temperatur, hvilket er ny luksus for hende, der er varme i gulv og i håndklæderadiatoren. Min mor er tilfreds og jeg er glad og stolt over flot udført arbejde!

søndag den 7. oktober 2012

Forberedelser, et smut forbi en oprydning

Efter lidt søndagsrengøring på husets ene etage (man skal jo heller ikke overdrive...) så ville jeg forberede et stykke til applikation. Jeg har tidligere syet to eksemplarer af QuiltMyDesigns vovser på en bakkeserviet - én til os selv og én til svigermor.


De er lavet i et format, så de passer til en almindelige, store størrelse Trip Trap-bakke. Men vi har også  den lille model bakke og jeg synes da også at den skulle have en magen til, bare skaleret ned i størrelsen, så den passer.

Nå - jeg skulle bruge sort hørstof og bali. Et kig ind i mit lager var en nedslående oplevelse - der trængte virkelig til en oprydning. Så jeg gik i gang - jeg måtte midt i det hele et smut til Silvan for at købe nogle flere Smart Store 14 - de passer til FQ's.

Godt i gang med fryseren som fralægningsplads:


Skabet med hele mit stash - det hele var lidt uoverskueligt. Og jeg har jo slet ikke så meget på lager, som nogle andre bloggere, jeg har set billeder fra. Men jeg synes jeg har meget - og jeg fik lyst til at lave en masse forskelligt, nu hvor jeg havde det hele fremme.


Her er det hele på plads igen, ordnet og lagt på plads i kasser, sorteret logisk og ikke bare efter hvor der er plads.


Så kunne jeg komme igang med at finde hør og bali. Jeg tegnede mønsterdelene over på Steam a Seam lite, strøg det på stofferne, klippede rent, strøg delene på - lag på lag - og nu ligger den klar og parat til knaphulssting og lidt detaljebroderi:


Men - nu er der Forbrydelsen og jeg kan vel nå at quilte endnu en trekant på Dear Jane...